Bećar paprikaš sa jajima

10/07/2015
Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

E, za ovo jelo nema tačnih mera.

Gledajte da bude otprilike isto luka i paprika, ali ipak malo više paradajza. Barem 1,5 kilogram paradajza. Danas je problem to što su paprike i dalje papreno skupe, osim onih žutih manjih babura. Pa, ako imate crvene pečene u zamrzivaču, kao što ja imam još par kesa, kupite babure i pardajz i evo nama finog jela.

Becar paprikas sa jajima1 SAJT

Sve se isecka. I prvo se stavi luk da se izdinsta. Onako, da počne da cakli. Onda se dodaju paprike i paradajz. So, naravno, i još neki začini ako volite. Ja volim bećar paprikaš kada je jednostavan.

Kada se sve lepo ukrčka na slaboj vatri dodajte jaja. Pravilo je da jaja ne bi trebalo da se zgrušaju, ali ja tako volim najviše. Ne pitajte me zašto. Možda sam ovo jelo tako zapamtila.

Na kraju sam dodala i malo peršuna. Vitamina C nikad na pretek.

NAPOMENA: Ako ste u restrikciji ovo jelo možete da jedete za doručak. Ako ste van restrikcije onda jaja možete ponekad i za ručak. A ako vam se bećar paprikaš ne jede ujutru, vi ga spremite bez jaja i uz to ispecite neku šniclu.

Prijatno!

 



Ostavite komentar