Američke palačnike sa spanaćem

07/02/2015

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Navukla sam se na američke palačinke. Ali bukvalno. Brzo se prave, mekane, sočne, odlično idu i sa slanim i sa slatkim, ali meni najbolje u kombinaciji sa jajima.

Ovog puta sam napravila kombinaciju recepta Kuvam Po Kućama i Irininog.

Stavila sam:

  • 100 grama speltinog integralnog brašna
  • 30 grama ražanog brašna
  • 2 kocke spanaća (koristila sam smrznuti)
  • 1 šolju kisele vode (2 decilitra)
  • 1 jaje
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičicu soli
  • 2 kašike rastopljenog putera

Americke-palacinke-sa-spanacem2-SAJT

Pomešala sam suve sastojke, u drugoj posudi umutila jaje sa kiselom i tu smesu dodala u suvu. Kada sam promešala špatulom dodala sam otopljen spanać.

U tiganj za palačinke sam stavila 2 kašike putera da se rastope, a zatim tako vreo puter ubacila u smesu za palačinke, promešala još jednom i krenula sa pečenjem.

Kada su bile gotove, stavila sam na njih malo putera sa mirođijom.

Uz njih sam spremila i jaja na oko sa karijem i malo tucane ljute paprike. Odličan početak dana.

Americke-palacinke-sa-spanacem1-SAJT

Prijatno!



10 komentara

  1. One su meni bas super, ali uglavnom mi nekako ostanu “zivahne”, nepecene unutra. Sigurno je do kombinacije brasna

    1. Moguće. Ali ni ringla ne treba da bude prejaka već da se peče na srednjoj vatri. Kada se na površini pojave prvi mehurići, onda je vreme da se okrene na drugu stranu

  2. Moj savet ako pecete za više osoba… Možete da ih pecete u tosteru za bakin kolač. Nema šanse da vam ostanu “zivahne”, a manje i dimi. Hvala za recept, mnjam je

  3. Da li neko zna mogu li se peci u tosteru,klasicnom sa poklopcem, onom za tople sendvice …meni ove palacinke oduzmu puno vremena obzirom da mi treba vise jer i ukucani poceli da se hrane zdravo

Ostavite komentar