Pita od heljdinih kora sa plavim patlidžanom

24/09/2014

Začinjeno, kremasto, topi se u ustima.

Pita sa plavim patlidzanom1 SAJT

Potreban je kilogram plavog patlidžana. Ispeče se u rerni, ohladi, oljušti i isecka na sitno.
Proprže se 3 ili 4 glavice crnog luka, ubaci patlidžan i dodaju se začini: so, biber, origano, majoran…..ko šta voli.
Na kraju se umeša 1 pavlaka.

Pita sa plavim patlidzanom SAJT
Ređa se red kora, red fila. Iseku se kocke u plehu i stavi se u rernu. Na pola se pečenja dodaju se 4 jaja umućena sa još jednom pavlakom.
Ukupno se peče sat vremena.


Za one koji su u restrikciji ovakvo jelo treba jesti jednom u desetak dana. Oni koji su van restrikcije ovakva jela mogu i češće.
Prijatno!

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela


7 komentara

  1. Draga Ana,
    Koje kore koristite? Ja nigde ne nalazim bez dodatka psenicnog brasna, nijedne nisu cisto heljdino brasno.
    Unapred mnoooogo hvala na odgovoru.
    Srdacan pozdrav,

  2. Draga Ana,

    Možda će nekome zvučati čudno, ali šta tačno znači “ispecite patlidžan u rerni”? Na koji način? Na kriške? Ceo? Koliko dugo? Na koliko stepeni?

    Hvala.

  3. Moze i lakse, ja oljustim patlidzane i onda ih kuvam dok ne omeksaju.(Zabodete viljusku i ona prolazi lako. Budu bas bas mekani.) Isecem patljidzan na kockice i dinstam sa lukom. Tako moze da se jede i kao prilog, a moze da bude i nadev za pitu.

  4. Ja malo modifikovala Vaš recept. Napravila domaće kore i stavila sir umesto pavlake. Odlična je!
    Svakako opet ne moze precesto jer su kore od mekog speltinog…
    Ubacila bih i sliku u komentar no ne umem ili ne moze 😊

Ostavite komentar